Algemeen

De Gemeente Zuienkerke telt op dit moment 4 jeugdverenigingen en 1 volleybalclub met jeugdafdeling.

KLJ Oostende-Houtave : 16 + en 16 -
KLJ Zuienkerke -Uitkerke: 16 +
 
Chiro Zuienkerke: van 6 tot 12 jaar

Scouts De Polderwolven: kinderen vanaf 6 jaar (Wenduine)

Volleybalclub Mehoni: jeugd vanaf 4 de leerjaar

 

 

KLJ Uitkerke

 

KLJ Uitkerke is één van de jeugdbewegingen van de gemeente Zuienkerke. Samen met KLJ Oostende-Houtave maken wij deel uit van het gewest Brugge waartoe in totaal 9 KLJ’s behoren.

Om de 2 weken organiseren wij een activiteit. Deze kan ofwel doorgaan in ons eigen lokaal, ofwel op verplaatsing. Wanneer de activiteit op verplaatsing doorgaat, spreken wij af aan de kerk van Zuienkerke om dan van daar met auto’s naar de plaats van de activiteit te rijden. Iedereen wordt dus veilig op de activiteit gebracht.

Ons lokaal bevindt zich in Zuienkerke zelf en dat in de Notelaar (het vroegere schooltje).

Ieder jaar organiseren wij ook ons fameuze Pintjesbal dat telkens weer een groot succes is. En ook het jaarlijkse kamp blijft één van de toppers.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer over ons weten? Kom dan gerust eens een kijkje nemen op één van onze volgende activiteiten of bezoek even onze website http://www.kljuitkerke.be/

Wij heten jullie van harte welkom!!


 

KLJ Oostende-Houtave

KLJ Oostende-Houtave, is een jeugdbeweging actief in en rond Houtave (Zuienkerke). 
Ben je +12 en woon je in de buurt? zeker eens binnenwippen op een van onze activiteiten en kennis maken met onze fantastische groep.

Onze beweging bestaat uit 2 leeftijdsgroepen, vanaf 12 jaar tot 16 en een 2e groep vanaf 16 jaar. Dus aangepaste activiteiten volgens leeftijd.

Als trotse leden van KLJ willen we ook de verschillende letters eens uitleggen: De K staat nog altijd voor Katholiek, de L staat voor Landelijk en de J staat natuurlijk voor Jeugd.

De werking van de KLJ gaat vooral naar vrije tijd, merendeel van de activiteiten zijn bedoelt als ontspanning. Als mogen we zeggen dat KLJ vaak meer is dan dat alleen. 
In KLJ staan we ook stil bij andere aspecten van het leven, in goede en kwade tijden staan we steeds samen als een groep en geven we steun aan diegene die het nodig hebben.

KLJ Oostende-Houtave is in de streek gekend voor zijn 2 fuiven, de BBQ, de advocaatkaarting.

Als lid van KLJ Oostende-Houtave kan je altijd profiteren van de voordelen op de activiteiten. Eigen activiteiten gaat meestal door in ons klj-lokaal 'De Maere' in Houtave (achter de kerk), als we op verplaatsing gaan zorgen we dat iedereen meekan met de beschikbare auto's of bussen.

Naast eigen activiteiten doen we mee met de KLJ-voetbal-competitie, dit houdt in dat 7 KLJ's over West-Vlaanderen elk jaar strijden om de eer om KLJ-voetbalploeg van West-Vlaanderen te zijn. Wie liever danst en wimpelt hebben we een Wimpelploeg, 2 wekelijks wordt er gerepeteerd en af en toe worden we gevraagd om evenementen op te fleuren met een wimpel.

Kortom voor iedereen wel iets, heb je vragen, interesse? Kijk zeker eens op onze website: www.kljoostende.be of kom eens langs op een van onze activiteiten (zie website).

 

De Polderwolven

 

De Scouts groepering 'de Polderwolven' is ook actief in Zuienkerke, naast Wenduine. Meer informatie vind je op hun website: http://www.scoutingpolderwolven.be/ 

 

De Chiro te Zuienkerke

De chiro organiseert haar activiteiten rond hun Chalet te Zuienkerke. Meer informatie vind je hier (chalet) en hier (website).