Back to Top

Meetkerke, Nieuwmunster, Houtave en Zuienkerke

Welkom op de website van het OCMW Zuienkerke

Het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Zuienkerke streeft ernaar de maatschappelijke dienstverlening te verzekeren waardoor elke inwoner van onze gemeente een menswaardig bestaan kan leiden.  H

Adres: Kerkstraat 17, 8377 Zuienkerke. Het OCMW bevindt zich in het gemeentehuis en is als volgt contacteerbaar:

Telefoon: 050 / 42 79 98
Fax: 050 / 42 67 37

___________________________________________________________________________________________________________ 

OCMW woningen in bloei

De OCMW woningen aan de Meetkerkestraat te Zuienkerke staan er, ondanks de prille lente,  weer fleurig bij, dankzij de inzet van hun bewoners.  

 

Bijgaande foto's tonen de bloemenpracht...

 

__________________________________________________________________________________________________________________

 

Voorwoord van de Voorzitter

Beste inwoner,

 

Door de hoge energieprijzen stappen mensen tegenwoordig vaker over naar een andere energieleverancier. Dit kan via de groepsaankopen, die de Provincie en enkele andere initiatiefnemers regelmatig organiseren. Ook individueel overstappen is mogelijk.

Een hulpmiddel om prijzen te vergelijken is de V-test van de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG). Via deze test kan je objectief de prijzen van de elektriciteits- en aardgasproducten van alle energieleveranciers in Vlaanderen berekenen. Op basis van je verbruik wordt voor elke leverancier berekend hoeveel je in het komende jaar zou betalen indien je er op dat moment een contract mee zou afsluiten.

 Naast de focus op mogelijke besparingen door te veranderen van energieleverancier, besteden we in deze katern ook aandacht aan mogelijkheden om het energieverbruik te verminderen. Een belangrijke ingreep om de stroomrekening te verlagen, is de aankoop van een energiezuinige koelkast of wasmachine. Omdat nieuwe apparaten niet goedkoop zijn, krijgen beschermde afnemers een korting van 150 euro bij de aankoop van energie-efficiënte toestellen.

 

Tot slot gaan we graag in op het voorstel van raadslid Jeannine Samijn om ’t Kinderpaleis in Blankenberge onder de aandacht te brengen. Op de laatste pagina van deze bijlage vind je haar overzichtelijke beschrijving van deze mooie realisatie in Dienstencentrum De Bollaard. Ze omvat een speelotheek én een kledingdepot. Mensen van Zuienkerke zijn er hartelijk welkom.

 

 

Met vriendelijke groeten,

Noël Delaere, Voorzitter OCMW Zuienkerke